Type and press Enter.

Intimitás Gourmet

Fejlődés a küszöbön túl…

Az Intimitás Gourmet egy szomatikus, szexuális fejlesztési módszer. Az Intimitás Gourmet legfontosabb célja, hogy lehetőséget biztosítson mindenki számára, aki a tudatos szexuális fejlődésében testi gyakorlatokkal és tudással is fejlesztené egyéni szexuális minőségét.

Amikor belekerültem a tudatos szexualitás világába – az önismereti utakon és testtudatosító módszereken túl -, a testi gyakorlatok legtöbbje kimerült a masszázs és érintés technikák oktatásában. Nem is igazán a másik érintésének fontossága hiányzott, hanem inkább önmagunk szexuális testi kapcsolódásának tudása. Férfiként ráadásul azzal szembesültem, hogy a férfiről, illetve annak e témában legfontosabb részletéről alig van igazán napi szinten hasznosítható tudás.

Elegendő tudással rendelkezünk-e, vagy elegendő tudást kaptunk-e ahhoz, hogy valóban felszabadultan, vágyunkban és testünkben önazonosan tudjunk belépni partnerünkkel az intim terünkbe.

A vágy, ami bennünk van, ami a testünk mélyén lehet forrongva, vagy épp elbújva dübörög, hogyan hozható felszínre, hogyan lehet a személyes intimitásom része. Mert ez is én vagyok. Fontosnak tartom ma, hogy ennek tudatosítása és intimitásunkba való beépítése elmaradhatatlan része szexualitásunknak.

Hogyan érinthetem magamat, mi az, ami jó a testemnek igazán, mennyire lehet ez érzéki, vagy épp vadul szenvedélyes. Milyen az én izgalmi fázisom, az orgazmus programom. Mi az, ami a testemet valóban megnyitja, mik azok az érintések, formák, melyekben valóban önmagamhoz hazatalálva tudom megélni a vágyaimat a másikkal.

Mi van az orgazmuson túl? Egy orgazmus még nem kapcsol össze a másikkal, egy orgazmus még nem jelent minőségi szexualitást, hiába vagyunk tudatosak. Az Intimitás Gourmet módszer abban segíthet, hogy azt az egyéni megélési útvonalat találjuk meg, ami túllép az orgazmus keretein, segít kilépni, vagy épp tágítani az eddigi komfortzónát.

Az Intimitás Gourmet nem követ semmilyen filozófiát, nem érinti az egyéni hitrendszert, nem célja a személyiségfejlesztés. Az Intimitás Gourmet nem foglalkozik problémákkal, hanem minden esetben egyéni státuszként kezeli a helyzetet, amiből van lehetőség az egyéni kívánalmaknak megfelelően fejlődni.

A fejlesztés nem terápia, nem érint és nem használ terápiás módszereket. Amennyiben egy évnél hosszabban fennálló szexuális elakadás, probléma van, akkor előtte szükséges egy pszichoterápiás kezelés. Természetesen tudok is ajánlani megfelelő szakembert. A fejlesztés nem coaching, azaz nem tanácsadás és nem személyi vezetés, ha az elakadt szexualitásodat szeretnéd rendbe hozni, ahhoz coaching folyamatra van szükséged. A módszer nem gyógyítás, ezért fontos, hogy csak abban az esetben legyen lehetősége bármilyen gyakorlatba, megélésbe belekezdeni, ha arra már testi és lelki síkon is készen áll.

Az Intimitás Gourmet hisz abban, hogy a minőségi szexuális megélés hatással lesz az élet többi területére is, de abban is, hogy az élet minőségibb megélésének ereje visszahat a szexualitásra is. A módszer nem alkalmas párkapcsolatok problémáinak megoldására, csak ha mindkét fél közös konszenzussal belevág, ezáltal minőségibbé tehető a szexuális megélés.

Az Intimitás Gourmet csak egy lehetőséget ad a tudatos szexualitásban, hogy a testi megélés minősége egyszerre legyen magasabb, egyszerűbb és tisztább. Az évek tapasztalásai után azt vettem észre, hogy a tudatos szexualitás kommunikációja sok esetben érthetetlen, túlburjánzó, nehezen befogadható lett. Nem lehet sem a közbeszédet, sem a tudatos szexualitás világának kommunikációját rövid időn belül megváltoztatni, de az Intimitás Gourmet törekszik arra, hogy tisztább, egyszerűbb módon beszéljünk erről, megtartva a Gourmet szemléletet.

Az Intimitás Gourmet lehetőséget ad azok számára, akik befogadóak a testi gyakorlatokra, hogy minőségibbé tegyék önnön szexualitásukat. A módszer az aktív de nem jó szexualitást teheti szebbé, minőségibbé. Passzív vagy teljesen elakadt szexualitást nem.