Type and press Enter.

A Férfiasság Kézikönyve

A kiadó előszava

Köztudott, hogy a férfiak a nőkkel ellentétben nem hívei a „lelkizésnek”, érzelmi kérdésekben csak ritkán vagy szűkszavúan nyilvánulnak meg, s ha igen, akkor is inkább eltávolítva maguktól a témát. A szexualitás az „erősebb nem” tagjai között többnyire hivalkodás tárgya, ha azonban valami probléma merül fel e téren, a legtöbb férfi bezárul, és párkapcsolati vagy testi gondjait még maga előtt is igyekszik eljelentékteleníteni.

Hummel Zsolt könyve merőben új szemszögből közelít nemcsak a férfiszexualitás, de a férfimentalitás és férfiszerep kérdéseihez, s az általa felkínált nézőpontváltás rendkívül felszabadítóan hathat mind a testi-lelki problémákkal küzdő, mind a szexuális életét színesebbé, élvezetesebbé tenni kívánó olvasójára.

A szerző nemcsak a férfiakhoz szól, hiszen egy párkapcsolat mindig két ember harmonikus „tánca” – a nőknek éppúgy segít megtalálni önmaguk szólamát és szerepét ebben az összehangolt együttlétben, együtt-lélegzésben.

Fontosnak tartjuk, hogy napjainkban, amikor radikálisan átalakulnak a nemi szerepek és elvárások, amikor férfiak és nők önértékelése egyaránt hajlamos kizökkenni a maga egészséges medréből, egy elfogultságtól és ideológiáktól mentes könyvvel járuljon hozzá az olvasó önismeretének javításához. Reményeink szerint a mű a sikeres testi-lelki önfejlesztés egyik fontos – akár első – állomása lehet, amelynek tanulságai, gyakorlatai a kötet elolvasása után is éppúgy tovább hasznosíthatók, a mindennapokba beépíthetők és élethosszig alkalmazhatók.

Hangsúlyosan felhívjuk azonban a figyelmet, hogy a könyv testi-lelki értelemben kizárólag felnőtt férfiaknak és nőknek szól, serdülőknek, fiataloknak nem ajánlott! Ugyanis a szexualitással kapcsolatos végletes és explicit megfogalmazásokat tartalmaz, ami szélsőséges érzelmeket, elbizonytalanodást válthat ki az olvasóban, vagy tévutakra viheti kellő élettapasztalat, érettség hiányában. A szókimondó szöveg a téma jobb megvilágítását és közvetlenebb befogadását szolgálja, de csakis felnőtt olvasók számára.

Miért is írtam ezt a könyvet?

Amikor belekezdtem a szexuális fejlesztésbe, nem igazán volt olyan könyv amiben tényleg egyszerűen és tisztán le lett volna írva, hogy is kellene fejleszteni a férfit és farkát. Ahogy elindultam szembesültem azzal is, hogy hiába önismeret, szakrális szexualitás (tantra, tao) a XXI. század szexuális kérdéseire nem adnak mindig kielégítő választ.

Ezért  a könyv egyrészt szól a férfi szexualitásáról, problémáiról, és ad egy komplex gyakorlat sorozatot önmagunk fejlesztésére.

Hummel Zsolt – Intimitás Gourmet